Me një larmi stilesh, ngjyrash dhe përfundimi të arritur, ndricuesit e varur ofrojnë një pamje përrallore për çdo dhomë të shtëpisë tuaj. Ata janë të guximshëm dhe pohues – një kthesë nga moderne në një klasike të vjetër, me ne focus llambadarin tradicional.

Por a mund të vendosni ndricuesit e varur në një tualet? Përgjigja e shkurtër është po. Ato shihen më shpesh në korridore dhe kuzhina, por ndricuesit e varur janë arma e fshehtë e shumë stilistëve të brendshme dhe një zgjidhje e mirë për të shtuar një estetikë të këndshme në arredimin e tualetit.

Sigurisht, siguria është një faktor. Ju duhet të siguroheni që ndricuesit  të përfshihen në sistemin e vlerësimit IP, i cili i tregon sesa i mire mbrojtur është pajisja juaj e ndriçimit kundër ndërhyrjes së pluhurit ose ujit.

Ekzistojnë një sërë mbrojtjesh IP për t’iu përshtatur niveleve të ndryshme të ekspozimit ndaj faktorit lagështirë. Duhet të siguroheni që ndricuesit  të kenë vlerësimin e duhur IP për të përmbushur rregulloret e ndriçimit të tualetit.

Pra, çfarë vlerësimi IP do t’ju duhet për një ndricues të varur? Këtu ne u përgjigjemi disa pyetjeve tuaja në lidhje me gjetjen e opsionit perfekt të vlerësuar me IP.

Hapësira direkt mbi një dush ose vaskë konsiderohet “Zona 1”. Kjo është ajo ku spërkatjet ka më shumë të ngjarë të ndodhin gjithashtu është vendi ku shumë prej nesh kalojmë kohë më shumë qëndrimi.

Vendosja e një ndricuesi të varur në tualetin tuaj është një mundësi e shkëlqyer pasi ju ofron një ambient të këndshëm të nevojshëm. Tendencat e fundit të arredimit te tualeve I kanë shndërruar ato në hapsira të ndërthurura me ambiente relaksi duke ju bërë të qëndroni gjatë në to . Nëse vendosni të përshtatni një ndricues të varur një vlerësim i IP44 është i mjaftueshëm. Kjo do të thotë që është plotësisht e papërshkueshme nga spërkatja dhe e mbrojtur nga ndërhyrja e objekteve të forta me madhësi mbi 1 mm.

Gjëja tjetër për t’u marrë parasysh është stili. Ka kaluar koha kur ndriçimi i vlerësuar me IP44 nënkuptonte një pamje të butë dhe pa karakter. Prodhuesit specialistë të tillë si Gwyn Carless në Light Yard janë duke përfshirë trendet e imtësishme dhe një gamë të gjerë ngjyrash dhe dizajnesh. Me stilet aktuale të banjove që priren drejt modernes, duke shfaqur cilësi dhe detaje artistike, ndriçimi është një mënyrë efektive për të prezantuar një pop ngjyrash ose për të nxjerrë në pah elementët tërësor të tualetit.

Nëse keni vendosur që tualeti juaj të jetë në ngjyrë të bardhe ndricuesit e varur mund të shtojnë një djenjë të këndshme të atmosferës shumë të nevojshme. Merrni parasysh një përfundim të shkëlqyer dhe pamje relaksuese duke perdorur si objekte decorative një gotë me kallamishte të tymosur për të sjellë një ndjenjë thjeshtësie dhe qetësie.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të merrni parasysh shtresimin e ndriçimit të banjës tuaj. Kjo do të thotë të plotësoni ndricimin e varur të përdorur me tipologji të tjera ndricuesish.

Dritat e murit janë një zgjedhje fantastike këtu pasi ato japin një ndjenjë të ndërthurjes së ndricimit qe japin me ndricimin e siguruar nga ndricuesi I varur. Dritat e murit mund të pozicionohen në mënyrë simetrike ose asimetrike. Sidoqoftë nëse qëllimi juaj është të përdorni një hapësirë për aplikimin e makijazhit, si psh një pasqyrë mbi lavaman, atëherë duhet që ndriçimi të jetë i ekuilibruar në të dy anët. Nëse është kështu, përdorni dy drita muri të pozicionuara pak mbi nivelin e syve.

Gwyn Carless në Light Yard është një specialist kryesor në ndriçuesit me dorë per tualete, me një nga zgjedhjet më të gjera të Mbretërisë së Bashkuar të ndriçuesve elegant të vlerësuar me IP44.

Koleksioni ynë i ndriçimit të tualetit – i njohur nga arreduesit profesionistë të shtëpive dhe pronarët e shtëpive mban një gamë fantastike të ndricuesve të murit dhe të varura. Çdo ndriçues i punuar me dorë vlerësohet me IP44, duke ju dhënë fleksibilitetin për të modeluar dhe kombinuar te gjitha tipologjitë e ndricuesve ne tualetin tuaj.

Marrë nga: https://thelightyard.com/blogs/the-blog-of-light/pendant-lighting-use-dramatic-ip-rated-lighting-as-your-bathroom-s-focal-point