Shpesh pyetemi se cili lloj i ndriçimit LED duhet zgjedhur. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për shirita LED ose llamba LED, ne kemi tre lloje të së bardhës në dispozicion: E bardhë, që gjeneron rreth 3000 gradë Kelvin (3000K), e bardhë që gjeneron rreth 4500 gradë Kelvin (4500K) dhe e bardhë që gjeneron midis 5000 dhe 6000 gradë Kelvin (5000-6000K). E bardha e ngrohtë është një e verdhë që ngjason me një dritë tradicionale inkandeshente ose halogjene. E bardha e ftohtë në anën e saj, mbështetet drejt hijeve blu dhe më shumë ngjason si drita që do të merrnit nga një neon.Edhe pse ne të gjithë e perceptojmë dritën në një mënyrë tjetër dhe shijet personale ndryshojnë, ekzistojnë disa skenarë ku shumica e njerëzve pajtohen për llojin më të përshtatshëm të ndriçimit.

Ne ju rekomandojmë të bardhën e ngrohtë për:

Salla e ndenjes, dhoma e ngrënies, dhoma gjumi ose ndonjë dhomë tjetër ku dëshironi ndriçim të butë. E bardha e ngrohtë është më relaksuese për sytë dhe zbut tonin e lëkurës dhe zvogëlon papërsosmëritë. Të gjithë dukemi më mirë në të bardhë të ngrohtë.

Ne ju rekomandojmë të bardhën e ftohtë për:

Kuzhina, garazhi, ambiente pune, ekspozitat e produkteve, sallonet e flokëve, dhoma make-up, ambiente  industriale ose çdo aplikim tjetër që kërkon një ndriçim që do të përfaqësojë ngjyrën e vërtetë të një objekti. Për më tepër, e bardha e ftohtë është gjithmonë më e ndritshme se e bardha e ngrohtë.

Për shiritat LED mund të zbatohen të njëjtat parime, me disa dallime të vogla. Për ndriçimin LED nën dollapët e kuzhinës, shumica e njerëzve do të kthehen tek e bardha e ftohtë. Sidoqoftë për kuzhina me stil Country  ose dollapë dhe banakë druri, ju sugjerojmë të shkoni me të bardhën e ngohtë. 

E bardha e ftohtë ka një pamje më moderne dhe do t’i përshtatet më së miri kuzhinave laboratorike, sportelet e granitit, pllakave dhe materialeve të ngjashme.

Me pak fjalë, mund të konkludojmë se ndriçimi LED i Bardhë i Lirë i përshtatet më së miri aplikacioneve praktike ndërsa I bardhi I ngrohtë është më i miri për vendet ku jetojmë. Sidoqoftë, siç u përmend më herët, të gjithë kanë shije të ndryshme. Kur dyshoni, blini një llambë të secilit lloj për të parë se cilën preferoni, përpara se të blini llamba për të gjithë shtëpinë.

Po në lidhje me të Bardhën Natyrale?

Nëse ndiheni sikur Bardha e Ftohtë është shumë blu për shijen tuaj dhe Bardha e ngrohtë tepër e verdhë, atëherë hidhini një sy ndriçimit të Bardhë Natyral. Kompleti ynë natyral i Bardhë 5050 LED i shiritit qëndron diku në mes, në 4500K, një dritë e bardhë që nuk do të ndryshojë perceptimin tuaj të ngjyrave. Është një zgjidhje e shkëlqyer për këdo që bën punë precize me përbërjen, ngjyrën e flokëve, fotot, ilustrimet, pikturat ose gjithçka që kërkon një pamje të pakompromistë me ngjyrat.