Mendoni jashtë shtëpisë – Sekreti për projektin e ndriçimit jasht shtëpisë.

Investimi në ndriçim të jashtëm cilësor është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shtuar vlerën, për të rritur sigurinë në shtëpinë tuaj.

Filloni duke biseduar me një ekspert të ndriçimit në një dyqan të ndriçimit. Këta profesionistë të ndriçimit janë trajnuar për të parë ambientet dhe për të hartuar një plan të ndriçimit të jashtëm që do të marrë parasysh të gjithë komponentët e ndriçimit të jashtëm, duke përfshirë rrugën, rrugicën, kopshtin dhe hyrjet.

Një element i nevojshëm për të arritur një plan të plotë të ndriçimit të jashtëm janë dritat e peizazhit -të tilla si dritat e rrugicave të kalimit, ndriçimi I forte I nevojshëm, dritat për nxjerrjen në pah të tipareve të shtëpisë ose kopshtit, dhe madje edhe ndriçimi LED i kasetës së jashtëme. Elementi tjetër është ndriçimi dekorativ i jashtëm – i cili përfshin dritat postare, dritat e murit, dritat e varura, dritat e ballkonit ose dritat e tendave në oborre.

Një mirëseardhje e ngrohtë

Sekreti për një dizajn të mirë të ndriçimit në natyrë është të kombinoni pajisjet e zbukurimit me ndriçimin e peizazhit për të ndriçuar në mënyrë delikate pjesën e jashtme të shtëpisë dhe kopshtit tuaj pa kontraste të ashpra të errësirës dhe dritës. Rezultati duhet të jetë një mikpritje e ngrohtë sesa një verbim nga drita e fortë.

Filloni me Hyrjen

Në përgjithësi, elementi i parë që njerëzit do të hasin është rrugica. Nëse rrugica është e gjatë, mund të jetë e nevojshme të vendosni disa drita toke – duke i përplasur ato në anët e kundërta të rrugës për të siguruar njëtrajtshmëri të ndriçimit për të drejtuar njerëzit kur ata hyjnë dhe të ecin. Një rrugë e ndriçuar mirë dekurajon gjithashtu vëmendjen e padëshiruar dhe ofron siguri.

Sfida tjetër është të ndriçoni rrugën për në hyrje ose në vendet e grumbullimit, si kopshte, pishina, ballkone etj. Ndriçimi i rrugës është shpesh më I pa ndricuar, me drita të pamjaftueshme të vendosura shumë larg. Nuk duhet të ketë boshllëqe ose errësirë që krijohen nga mungesa e dritës. Dritat me panel diellor që blini me ulje në dyqane mund të duket si një ide e mirë, por drita që rezulton është zakonisht e pamjaftueshme. Dritat e reja LED janë shumë më efektive dhe tepër efikase në energji.

Ngjitja lart

Eshtë gjithashtu e rëndësishme të ndizni shkallët që çojnë në hyrje, ballkone ose pishina. Dritat e shkallëve mund të montohen në fasadat ekzistuese të tilla si kolonat e ballkonit ose të instalohen në tokë në të dy anët e shkallës. Teknologjia e re e ndriçimit LED me eficensë drite është një mënyrë e shkëlqyer për të vendosur me lehtësi ndriçimin pikërisht aty ku nevojitet. Duhet të jetë e mundur të lëvizni lehtësisht nga rruga kryesore për në rrugën e hyrjes pa pasur nevojë të shikoni poshtë për të gjetur dritë .

Në kopësht

Karakteristikat e kopshtit janë një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të shtuar ndriçimin delikat. Pemët mund të ndriçohen butësisht dhe elementët e tjerë të kopshtit – të tilla si skulpturat ose rreshtat e shkurreve – mund të theksohen me drita spoti. Një veçori tjetër e cila mund të jetë shumë e këndshme është ndicimi I veprave ujore me dritat e reja LED brënda nën ujë. Këto mund të gjenden në një dyqan l të ndriçimit – kini kujdes nga versionet e lira, pasi ato mund të mos zgjasin më shumë se një sezon.

Ndricimi tregon stilin tuaj

Ana krijuese e pronarit të shtëpisë mund të shprehet me pajisje ndriçimi dekorative edhe për ambientet e jashtëme. Zgjedhjet janë pothuajse të pakufizuara, me dizajne që variojnë nga fenerë tradicionalë kolonialë deri te dritat e murit të frymëzuara nga detarët ose stilet industriale retro. Pajisjet cilësore të ndriçimit në natyrë janë krijuar që të zgjasin me vite, nëse jo dekada, dhe pronari i shtëpisë do të zbulojë se kursimi i parave në një periudhë afatshkurtër mund të mos shpaguhet në planin afatgjatë.

Sapo të bëhet një përzgjedhje e stilit, është e thjeshtë të vendosni se cilat pajisje janë të nevojshme. Hyrjet në përgjithësi funksionojnë më mirë me një dritë muri në të dy anët e derës, dhe një dritë të varur mbi hyrje, nëse ka një hyrje të mbrojtur me tavan. Dritat e varura mund të kalojnë në dritat e tavanit të montuara në të gjithë gjatësinë e një verande të mbyllur. Në varësi të klimës e cila ofron qëndrimin jasht, mund të ketë kuptim gjithashtu të shtoni ndricim në formë spoti për të qënë opsion.

Llamba LED

Pothuajse të gjitha pajisjet e ndriçimit të jashtëm tani pranojnë llamba LED. Drita nga llambat LED është pothuajse e padallueshme nga llambat e vjetra inkandeshente por mesatarisht, LED-et përdorin më pak se një të dhjetën e energjisë elektrike. Kjo do të thotë që një pronar shtëpie mund të shtojë siguri dhe bukuri pa u shqetësuar për koston elektrike. LED-ët janë aq me kosto të efektshme, madje mund të rikonstruktoni pajisjet ndricuese ekzistuese në natyrë, dhe llambat nuk mund të kenë nevojë kurrë të zëvendësohen për sa kohë që shtëpia është në pronësinë tuaj.

Zgjidhje të thjeshta

Sekreti i fundit për dizajnin e mirë të ndriçimit në natyrë është thjeshtësia. Qasja më e mirë është të bëni një hap prapa dhe të shikoni pjesën e jashtme të shtëpisë në mënyrë objektive. Duhet të jetë e qartë se ku duhet drita, dhe sa. Ndriçimi i tepërt është po aq i keq sa ndriçimi i ulët – dhe është humbje parash. Ashtu si me shumë gjëra në jetë, e thjeshta është më e mira.