Qoftë ndriçim uniform apo i dedikuar, i hapur ose intim, temperaturë e ngrohtë apo e ftohtë është ndriçimi ai që i jep jetë një hoteli, restoranti apo qendër spa-je. Një kombinim i mirë i strukturimit të hapësirës me elementët e ndriçimit mund të orjentojë vizitorët dhe i ndihmon ata të krijojnë një përshtypje rreth ambjentit që i rrethon. Që ata të ndihen sa më komod është e rëndësishme që ndriçimi ‘’ti mirëpres’’ sic duhet.

Për ta arritur këtë në artikull do të gjeni disa këshilla për ndriçimin e hotelit, restorantit apo biznesi tjetër i gjeni më poshtë:

Ndriçimi i ambjenteve të jashtme- Një mirëpritje e ngrohtë

E para dhe impresioni më i rëndësishëm i një biznesi krijohet para se të vizitohet brenda, ku klientët shohin hotelin nga larg dhe kur i afrohen atij. Ndriçimi i fasadës mund tju ndihmojë që krijoni harmoni me arkitekturën e ambjentit. Ndriçuesit e tavolinave të jashtme mund të krijojnë një ambjent më intim për çdo tavolinë por nuk ngelet pas  dhe ndriçimi skenik. Ky lloj ndriçimi mund tju hyjë në punë nqs dëshironi të stimuloni efekte të ndryshme në ambjentin e jashtëm si hije pemësh, pluskime uji etj. 


Ndriçimi i brendshëm i restorantit- Maksimizo eksperiencën e ngrënjes tek klientët

Ushqimi i mirë, pijë, një bisëdë tërheqëse dhe një ambjent i këndshëm jane faktorët kryesor për avancimin e klinetelës në një restorant të veçantë apo në atë të një hotëli. Për pjesën e menusë zgjidhjen e gjeni ju ndërsa për pjesën e ndriçimit ju ndihmojmë në. Vizibiliteti sa më i mirë sipër tavolinave është shumë i rëndësishëm. Mundohuni ta përshtasni dizajnin e ndriçimit me natyrën e biznesit dhe mundohuni të llogarisni sasinë e dritës në mënyrë profesionale që mos të këni as më shumë ndriçim seç duhet por as më pak në varësi të atmosferës që doni të krijoni. Drita e mirë në tavolina, dukshmëria e njerëzve dhe ndriçimi intim janë elemntët kryesor për tu konsideruar.


Ndriçimi i korridorit- një mikëpritje prestigjoze ashtu siç e meritojnë klientët

Njësoj si një uverturë, korridori prezanton llojin e profilit që ka një hotel dhe u përcjell mysafirëve atmosferën gjatë qëndrimit të tyre. Drita e shpërndarë në mënyrë të përshtatshme lejon që zonat e rëndësishme – si p.sh. holli – duhet theksuar orjentimi me anë të ndriçimit ndërsa në zonat më të  qeta ku njerëzit edhe ulen të presin konsiderohen si zona private dhe duan nivele të ulëta ndriçimi.


Ndriçimi i qendrave estetike dhe masazheve- Ofrimi i relaksit

Në  qendrat estetike ose atyre të masazheve qoftë si biznese të veçanta qoftë si pjesë e një hoteli klientët kanë parësore relaksin e ndriçimi i ambjenteve duhet ta trasmetojë këtë. Kur hynë në këto ambjënte klienti duhet të harrojë të gjithë stresin dhe drita e përdorur duhet të jetë sa më e butë e qetsuese dhe kjo mund të krijohet me anë të ndriçimit të difuzueshëm. Ndërsa ndriçimi i dedikuar mund të përdorët në disa zona specifike për të krijuar kontrast. Do ishtë më mirë të përdornit një ndriçim sa më minimalist dhe të thjesht dhe të evitonit ndriçuesit e shumë dekorative pasi mund të kthehen në një lodhje ose shpërqëndrim për syrin.


Teknologjia LED- Kurseni energji

Zgjidhja më e mirë, efiçente dhe që zgjat gjatë janë dritat me teknologji LED. Dritat LED janë më të shëndetshme, evitojnë elementët e dëmshëm për organizmin, dhe nuk ndotin mjedisin.


Drita që kanë opsione komandimi- Krijimi i atmosferës sipas dëshirës 

Ndriçimi skenografik ose i komandueshëm përdoret në gastronomi për të krijuar një  ‘efekt dramatik’ për të siguruar një përvojë që nxit të gjitha ndjenjat e klientit. Ndriçimi, hapësira dhe gastronomia miksohen bashkë  për të krijuar një eksperiencë gjithëpërfshirëse. Gjithashtu mundëson dhe fleksibilitet. Opsionet e komandimit lidhen më ngritjen dhe uljen e dritës, ndryshimin e ngjyrave në rastin e përdorimit të RGB, sensorët e inkorporuar, ndriçimi skenografik për efekte etj.

Burimi: https://www.erco.com/