Kurioziti është një term që do të thotë dëshira për të mësuar apo ditur diçka. Nq blogun e sotëm ne do të trajtojmë 10 kuriozitete për disa nga produktet më interesante të ndriçimit. Mendojmë se këto produkte do ju nxisin kuriozitetin pasi janë shumë të vështira për tu krijuar dhe për një audiencë nish. Nëse ju pëlqejnë objektet vintage, më poshtë do të shikojmë disa ndriçues frymëzuara nga fillimi I shekullit të njëzetë që kanë qenë shumë popullore me kohën.

1.Ndriçuesi i tavolinës ‘’Bake Me A Cake’’

Ky ndriçues tavoline është perfekt për ata persona që janë të apasionuar pas gatimit dhe kuzhinës. Krijuar nga Northern Lighting, ky produkt është i përbërë nga baza prej lisi me pjesën tjetër xhami me nuancë ngjyre tymi. ‘‘Bake Me A Cake’’ është një produkt mjaft i veçantë jo vetëm për dizajnin e pazakontë por edhe mënyrës se si është prodhuar. Krijimi i ndriçuesit nisi nga të burgosurit norvegjezë përmes një bashkëpunimi unik me Morten & Jonas (dizajnuesit), shërbimeve rregullatore norvegjeze dhe Northen Lighting. çmimi i produktit përllogaritet 339,00 £.

2.Llamba e tavolinës ngjyrë gri e Muuto’s Cozy

Muuto’s Cosy është një tjetër llambë tavoline , transparente ngjyrë gri e krijuar nga stilisti Harri Koskinen , për markën skandinave, Muuto . Ndriçuesi ka material qelqi që është prodhuar më atë formë në mënyrë artizanale me fryrje nga goja, dhe ka elemente tekstili tek kabulli. Produkti ka mbajtëse llambe dhe kabull të dukshëm në qendër . çmimi I tij është 175,00 £ .

3. Ndriçues tavanor ‘’Muffin i përmbysur’’

E dizenjuar në Republikën Çeke nga Dan Yeffett dhe Lucie Koldova, ky lloj ndriçuesi e ka një qasje më moderne pasi materiali i xhamit të fryrë me ngjyrën qelibar, ‘konjak’ dhe mbajtësja prej lisi e bën të tillë. Llamba përfaqëson formën e ëmbëlsirës sonë të preferuar të çajit muffin-it. Ky produkt është ideal për ata që pëlqejnë stilin vintage-industrial, por duan një ndriçues që është më i përditësuar me kohët e sotme. çmimi i saj është 722,00 £.

4. Llambë tavoline Eichholtz Sargent

Trefishoni iluminimin me këtë produkt të madh në formë cilindrike, e cila është në formën e një kupole me bazë të zëzë që ka poçat e ekspozuara, të futura në të. Një nga ato ndriçues që e sigurt do tërhiqte vëmëndjen dhe do bëhëj temë bisede. Siç ilustrohet edhe në foto i përshtaten një sërë llambash me forma të ndryshme – nga globet në forma dardhe e deri tek tubat e gjatë, mundësitë janë të pafundme! çmimi për ndriçuesin është 240,00 £.

5. Ndriçues mural me kënd 90 gradë bronzi

Nëse jeni duke kërkuar për një ndriçues mural që është ‘’I pazakontë’’ atëherë merrni parasysh këtë dritë më formë kafazi dhe kupolë me material xhami. Ky ndriçues mural 90 gradësh, ngjyrë bronzi është më llambë të ndryshueshme dhe ndihmon në ndriçimin e hapësirave më të errëta, duke përfshirë verandat, kopshtet, portat, etj. çmimi I këtij produkti është 135,00 £.

6. Ndriçues tavanor me formë merimangë në ngjyrë të zezë dhe elementë tunxhi

Ky llambadar bronzi e çon kureshtjen dhe çuditshmërinë në një tjetër nivel. Ndriçuesi është I frymëzuar nga forma e merimagës dhe ka 6 këmbë nga të cilat varen llamba, nga nji për secilën prej tyre. Për më tepër mund ti vendosen lloje të ndryshme llambash. Përziejini dhe shtoni disa në forma dardhe, tubash dhe globash! Këmbët e ndriçuesit janë të orjentueshme në mënyrë që të mund të kontrolloni përhapjen e dritës. çmimi i tij shkon 609,00 £.

Si ju duken? A do blinit ndonjë prej tyre për ambjentet tuaja?